5 sfaturi pentru securitatea cibernetică de acasă

Publicat: 14. 1. 2021
5 sfaturi pentru securitatea cibernetică de acasă

Una dintre provocările de a lucra de acasă este că aveți propriul suport tehnic. Din fericire, există câteva lucruri ușoare pe care le puteți face pentru a vă proteja pe dvs. și echipamentele dvs. atunci când lucrați de acasă. Și multe dintre ele sunt ieftine și ușoare chiar și pentru cei mai pretențioși tehnicieni.

Instalați și actualizați programe antivirus

Deși majoritatea dispozitivelor noi vin cu o formă de protecție antivirus, este în general o idee bună să instalați un serviciu de protecție mai bun și mai actualizat. Și indiferent de ce tip de antivirus instalați, actualizați-l în mod regulat. Hackerii caută mereu noi modalități de a ajunge la dispozitivul dvs., iar cea mai bună apărare este un atac bun.

Actualizați-vă sistemul de operare

Îți place sau nu, mementourile pentru descărcarea, repornirea și actualizarea dispozitivelor sunt printre cele mai bune sfaturi de siguranță pentru lucrul de acasă. Aceste modificări minore includ adesea reparații pentru a ajuta la menținerea dispozitivului în siguranță și fără griji. Da, pot fi enervante, dar menținerea actualizată a sistemului de operare este o modalitate ușoară (și de obicei gratuită) de a vă proteja.

Securizați routerul și modemul

Dacă nu cunoașteți diferența dintre ele, modemul dvs. vă permite să vă conectați rețeaua de acasă la Internet, iar routerul dvs. este dispozitivul care vă permite să vă conectați toate dispozitivele. Fiecare dintre aceste dispozitive are o parolă implicită și, dacă nu ați schimbat-o niciodată, sunteți vulnerabil. Hackerii știu că oamenii nu își schimbă parolele implicite și le folosesc. Deci, verificați instrucțiunile și modificați parolele. În timp ce vă aflați, verificați dacă există actualizări de firmware pentru aceste dispozitive. La fel ca sistemul de operare, routerul și modemul au nevoie de actualizări ocazionale.

Du-te privat

Pentru a vă asigura securitatea cibernetică la nivelul următor, luați în considerare utilizarea unei rețele private virtuale (VPN) atunci când utilizați Internetul. VPN creează o rețea privată dintr-o conexiune publică la Internet și vă maschează activitățile online. Acest lucru vă ajută să vă protejați parolele și alte informații sensibile pe care hackerii le-ar putea exploata.

Feriți-vă de e-mailurile false

Da, probabil ați descoperit că regele nigerian destituit nu își va transfera averea de fapt dacă îi trimiteți câteva mii pentru a-i acoperi cheltuielile. Și știi că nu ai câștigat o loterie străină pe care nu-ți amintești că ai intrat. Hackerii și alți fraudatori au aflat, așa că au venit cu modalități mai creative de a ajunge la dispozitivul dvs. și la rețeaua dvs. Și datorită pandemiei, există mai multe scheme decât oricând. Sfaturile de siguranță pentru lucrul de acasă includ întotdeauna precauție împotriva e-mailurilor care par legitime, dar care sunt „dezactivate”. Poștă. Și escrocii creează adesea adrese de e-mail similare care vă pot concedia dacă nu acordați atenție. De exemplu, majoritatea companiilor legitime au numele de domeniu ca parte a adresei de e-mail (osoba@nafirma.cz). Cu toate acestea, dacă nu acordați atenție, este posibil să nu observați o ușoară diferență în adresa de e-mail (osoba@na-spolecnost.com, osoba@nafirma.cz). Deschiderea acestor e-mailuri ar putea provoca probleme și dvs. și dispozitivului. Din fericire, majoritatea programelor de e-mail pot adulmeca aceste escrocherii și vă pot avertiza înainte de a face ceva. Începeți un nou e-mail și contactați persoana care v-a trimis e-mailul.Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii