5 rezoluții de Anul Nou pentru solicitanții de locuri de muncă

Publicat: 14. 1. 2021
5 rezoluții de Anul Nou pentru solicitanții de locuri de muncă

Noul an aduce noi așteptări și sentimente de speranță, toate acestea putând fi extrem de benefice pe măsură ce te concentrezi pe cariera ta anul viitor. Indiferent dacă încercați să vă deplasați în domeniul actual sau doriți să găsiți un loc de muncă complet nou, luarea câtorva rezoluții pentru noul an vă va ajuta să vă motivați. Iată 12 rezoluții de Anul Nou pentru a vă ajuta pe drumul către găsirea unui loc de muncă minunat în 2021!

Actualizează-ți CV-ul

Când ați luat ultima oară un moment pentru a vă reînnoi CV-ul? Dacă a trecut ceva timp, alocați-vă ceva timp pentru a o examina. Este posibil să aveți abilități și experiență noi pe care le puteți adăuga, care pot lipsi din CV-ul dvs. actual.

Curățarea rețelelor sociale

Este ușor să postezi ceva pe social media și să nu te gândești la asta. Dar atunci când căutați un loc de muncă sau încercați să fiți promovat, este extrem de important să vă păstrați site-urile de socializare curate. Recrutorii și managerii de recrutare se uită la rețelele de socializare și o mișcare greșită ar putea să vă coste un loc de muncă. În plus, rețelele sociale pot fi un instrument eficient atunci când cauți un loc de muncă, deci merită cu adevărat să te asiguri că profilurile tale sunt actuale și profesionale.

Consolidați-vă marca profesională

Pentru a ieși din mulțime și a impresiona, ai nevoie de un brand clar și imaginativ. Evaluează-ți obiectivele și ambițiile de carieră și apoi creează o prezentare online care să arate cine ești ca profesionist și de ce ar trebui să te angajeze alții. Dacă aveți demonstrații despre munca anterioară, un site web personal poate oferi, de asemenea, recrutorilor o privire asupra abilităților și experienței dvs.

Găsiți un mentor

Un consilier este o persoană care este cu câțiva ani înaintea ta în același domeniu și este dispus și capabil să se întâlnească cu tine la intervale regulate pentru a oferi îndrumări despre cum să gestionezi căutările de locuri de muncă și cererile de carieră. În mod ideal, puteți conta pe această persoană pentru a fi la fel de obiectivă pe cât prietenii și familia nu pot fi.

Definiți clar ce doriți

Odată ce aveți toate materialele de aplicare și biroul de acasă în ordine, este timpul să definiți cu adevărat ce doriți la locul de muncă, astfel încât să puteți începe o căutare de locuri de muncă direcționată și eficientă. Desigur, veți dori să identificați domeniile și categoriile de carieră pe care le vizați, dar puteți explora și ce tip de program și flexibilitate aveți nevoie la locul de muncă. Vrei să lucrezi la distanță tot timpul? Căutați un plan complet flexibil sau sunteți în regulă cu programul stabilit? Preferați un loc pentru angajați sau profesioniști independenți? Începerea unei căutări de locuri de muncă cu răspunsurile la aceste întrebări vă poate duce pe drumul cel bun de la început.Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii