Ce pot învăța profesioniștii în resurse umane online despre dvs.?

Publicat: 22. 1. 2021
Ce pot învăța profesioniștii în resurse umane online despre dvs.?

Când aplicați pentru o slujbă, trimiteți de obicei o scrisoare de intenție, un CV și, eventual, câteva mostre din slujba dvs. anterioară. Dar nu toți cei care recrutează se uită atunci când analizează cererea dvs. În acest moment al motoarelor de căutare, rețelelor sociale și site-urilor personale, personalitatea dvs. online va fi probabil verificată cu atenție. Este logic să luați timp și efort pentru a vă asigura că imaginea dvs. virtuală este ceea ce doriți să fie.

Ce caută angajatorii?

Recrutorii caută informații din mai multe motive. În primul rând, verifică pozitivele, de exemplu:


  • Implicarea în grupuri organizaționale locale sau naționale (60%)
  • Exemple de lucrări scrise sau de proiectare (58%)
  • Conexiuni reciproce (36%)

Cu toate acestea, ei caută și informații negative pe rețelele de socializare, inclusiv:

  • Linkuri marijuana (58%)
  • Laudă politică (47%)
  • Greșeli de ortografie și de gramatică (43%)
  • Fotografii ale consumului de alcool (42%)

Dovezi de succes și expertiză

În CV și scrisoarea de intenție, vă expuneți experiența, cunoștințele și capacitatea dovedită de a îndeplini sarcini. Recrutorii intenționează să caute online mai multe dovezi care să susțină aceste afirmații. Dacă aveți un site personal care include un portofoliu sau un blog, ar trebui să le furnizați aceste informații într-un mod ușor de găsit.

Personalitatea, interesele și hobby-urile tale

Este probabil ca recrutorii să vă verifice profilurile pe Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn și alte site-uri pentru a afla ce tipuri de postări publicați, ce articole vă plac și partajați și ce cauze sau organizații susțineți. Este minunat să-ți arăți personalitatea prin intermediul site-urilor de socializare și, sperăm, că nu ai nimic de ascuns (la urma urmei, postezi aceste informații pentru ca toată lumea să le vadă).

Discrepanțe în istoricul angajării

Dacă informațiile pe care le distribuiți online nu se potrivesc cu cele furnizate în CV, este posibil să aveți probleme. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de profilul dvs. LinkedIn. Dacă titlul postului dvs., datele de angajare sau alte informații din profilul dvs. nu se potrivesc cu CV-ul dvs., recrutorul poate crede că sunteți un mincinos. Asigurați-vă că sunteți întotdeauna consecvenți și sinceri.Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii