3 moduri simple de a fi mai fericit la servici

Publicat: 13. 1. 2021
3 moduri simple de a fi mai fericit la servici

Ne petrecem cea mai mare parte a vieții adulte la locul de muncă, așa că are sens să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne face viața profesională puțin mai fericită. Dacă trebuie să vă condimentați puțin viața profesională, nu vă fie teamă și încercați sfaturile noastre.

Obiective stabilite

Definiția succesului este „realizarea treptată a unui obiectiv sau ideal dat”, potrivit motivatorului și autorului american Earl Nightingale. De asemenea, suntem cei mai fericiți atunci când reușim și realizăm, așa că, dacă nu știi ce faci, nu este întotdeauna clar dacă ai realizat ceva. Progresul este egal cu fericirea, deci stabilirea obiectivelor este crucială pentru atingerea satisfacției la locul de muncă. Și nu trebuie să fie obiective mari. Obiectivele mici săptămânale și zilnice sunt la fel de importante pentru a vă oferi un sentiment de progres și pentru a vă ajuta să vă construiți impulsul către obiectivele dvs. mari.

Creați un program săptămânal

Ești stresat și paralizat? Dacă da (și chiar dacă nu), trebuie mai întâi să întrebați „Am un plan?” Dacă răspunsul dvs. este: "Nu am timp să-mi fac un plan!" Atunci oprește-te imediat. Când nu aveți timp să elaborați un plan, este un semn sigur că aveți cu adevărat nevoie de el. Nu pierdeți energia mentală și emoțională și încercați să păstrați toate aceste informații în cap. Gândiți-vă la ultima zi înainte de a pleca în vacanță - dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, veți face multă muncă în acea zi. De ce? Aveți un termen limită și o listă de lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a pleca. Nimic nu vă distrage atenția, pentru că știți exact ce trebuie să faceți și ce puteți lăsa pentru a doua zi. Aceasta este puterea planului. Dar, deși planificarea zilnică este un început minunat, concentrarea asupra copacilor înseamnă uneori că nu puteți vedea pădurea pentru ei. Ai putea trece repede lucrurile, dar sunt lucrurile potrivite? De aceea, aveți nevoie de un plan săptămânal care să corespundă obiectivelor dvs.

Nu mai încerca să fii perfect

Unul dintre cele mai bune sfaturi este să recunoști că nu vei avea niciodată totul făcut. Dar poți alege ce faci și ce nu. Petrecem atât de mult timp și energie emoțională îngrijorându-ne despre „toate lucrurile pe care nu le-am făcut încă”, dar viața devine mult mai fericită atunci când înveți să nu te descurci cu lucruri banale. Faceți mai întâi lucruri mari și lăsați lucrurile mici să fie, dacă puteți.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii