Ce să faci, ca să nu te doboare munca sedentară?

Publicat: 14. 1. 2021

Mulți dintre noi avem locuri de muncă sedentare, care duc adesea la dureri de spate, coloanei cervicale, supraponderalitate sau o varietate de probleme cardiovasculare. Cum să preveniți aceste probleme de sănătate? Iată câteva sfaturi.

Exercițiu sănătos

Sunteți, de asemenea, una dintre persoanele a căror activitate de lucru cea mai frecventă este de a lucra la un computer? Atunci ar trebui să compensați această activitate cu activități sportive regulate. Cele mai frecvente și ideale sporturi includ exerciții în aer curat - plimbări rapide, alergare. Apoi înot, pilates sau yoga. Dacă sunteți la locul de muncă, nu uitați să vă întindeți în mod regulat, să exersați coloana cervicală și spatele. Dacă vă simțiți rău, performanța dvs. la locul de muncă va scădea, de asemenea.

Scaune adecvate

Aici se aplică regula unghiului drept - picioarele sunt îndoite la genunchi la unghi drept, picioarele sunt așezate pe toată podeaua. Datorită posturii verticale, creăm un unghi drept între trunchi și femururi. Tensiunea musculară este cauzată de ridicarea sau ridicarea excesivă a brațelor. Nu este bine să ai picioarele încrucișate. Înălțimea corectă a mesei de lucru este, de asemenea, importantă. Unele ajutoare vă pot ajuta, de asemenea - perne de reabilitare, bile de gimnastică sau bile.

Lucrați în picioare

Munca permanentă devine o nouă tendință recentă. În aceste scopuri, sunt potrivite o masă de poziționare, scaune de calitate sau un spațiu unde puteți lucra în picioare.

Întâlniri de afaceri în afara biroului

Datorită unei întâlniri de afaceri în afara biroului, nu numai că schimbați spațiul, dar primiți și aer curat și aveți mai multă mișcare.

Picioare umflate

Această problemă de sănătate apare și ocazional în locuri de muncă sedentare. Datorită șederii lungi, circulația sângelui la nivelul membrelor inferioare este afectată. Îl puteți susține cu mișcări circulare ale picioarelor sau puteți obține ciorapi de compresie. De asemenea, este o idee bună să ridici picioarele în timpul pauzei.Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii