Vă așteaptă prima zi de muncă în postul visat? N-o stricați

Publicat: 19. 1. 2021

După câteva interviuri de angajare, vă simțiți deja frustrat și vă pierdeți speranța că veți găsi un loc de muncă în care vă veți bucura cu adevărat atunci când sună telefonul. După preluarea acestuia, HR-ul companiei unde doriți să lucrați vă va informa că ați fost acceptat și că vă înscrieți în prima lună următoare. Apelul telefonic la care visează mulți oameni este în sfârșit aici și nu veți avea de ales decât să numărați în jos zilele individuale înainte de îmbarcare. Pregătește-te bine pentru prima zi a noului loc de muncă. O impresie proastă din prima zi ar putea ușor să îți facă munca foarte incomodă.

Vino la timp

- Nu voi dormi în prima zi. O propoziție pe care o spun majoritatea oamenilor. S-ar putea să vă întrebați câți dintre ei vor adormi cu adevărat în cele din urmă. Te răstoarnă seara, nu poți dormi, stai cu ochii pe timpul rămas până când sună alarma. Când în sfârșit decolezi, este zorii și nici măcar nu observi că sună alarma și dormi adânc.

În schimb, comandați mai multe ceasuri cu alarmă și pregătiți totul seara, inclusiv documentele de care veți avea nevoie pentru a scrie un contract de muncă.

Adresați-vă superiorilor după nume

La interviu, percepe numele superiorilor tăi și eventual numele colegilor importanți. În prima zi, confuzând numele șefului sau punându-i întrebarea: „Care este numele tău?” Cu siguranță nu te va face un angajat preferat. Dacă aveți ocazia, amintiți-vă și pozițiile unor colegi și superiori importanți.

Nu te lăuda

Când predați, nu menționați că știți deja totul și nu trebuie să învățați nimic. Fii umil, interesează-te și pune întrebări. Chiar dacă vă aflați în același domeniu ca și la locul de muncă anterior, fiecare companie are o abordare diferită.

Păstrați distanța față de colegi

Nu aveți încredere în colegii dvs. imediat. În niciun caz nu calomniați pe nimeni din spatele vostru sau nu cochetați cu nimeni. Nu aveți glume și aluzii neadecvate. Fii confortabil și continuă conversația despre lucru.

În timp, gheața se va sparge. Dacă colegii tăi îți cer să mergi la prânz cu ei, du-te, dar nu te forța.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii