Vreau să-mi ridice salariul: Cum să ceri în mod corect mărirea salariului?

Publicat: 9. 1. 2021

Lucrezi pentru companie de ceva timp și simți că merită o creștere a salariului? Ești un beneficiu pentru ea, îți vine constant idei noi, rămâi după orele de lucru dacă e nevoie, dar te simți subestimat? Mulți angajatori nu își dau seama adesea ce „comoară” au în angajații lor sau nu vor să adauge bani și nu veți avea de ales decât să rămâneți tăcut sau să spuneți o creștere salarială.

Lasă timiditatea

Mulți angajați nu cer o creștere a salariului pentru că sunt „jenați” așa cum se spune deseori. În același timp, mulți angajatori se așteaptă adesea ca angajații lor să vorbească despre creșteri salariale, mai ales de la începutul noului an, când există o decontare anuală și se uită înapoi la sfârșitul anului. În majoritatea companiilor, la sfârșitul sau începutul anului are loc o întâlnire sau o întâlnire mare. Dacă sunteți lăudați, este un moment ideal pentru a vorbi despre o creștere a salariului.

Fii specific atunci când te certi

Înainte de a merge la superiorul dvs. cu o cerere de creștere a salariului, pregătiți-vă bine argumentele. Nu menționați niciodată cunoștințe care au fost adăugate sau o familie care trăiește doar din salariul dvs. Evidențiați-vă realizările de muncă. Este utilizată în companie vreuna dintre sugestiile dvs. de îmbunătățire? Ai adus noi clienți?

Pregătești noi angajați, deși nu îl ai în fișa postului tău? Dacă lucrați într-o companie mai mare.

Argumentele tale vor fi folosite probabil de superiorul tău în poziții superioare.

Aflați care este interesul dvs. pentru profesia dvs., dar fiți foarte atenți să nu folosiți acest argument ca o amenințare. Cu amenințări, nu veți reuși niciodată și vă puteți pierde slujba.

Încercați aplicația murdară

Când ești calm, fii calm, dar ferm. Vorbește cu o voce plăcută și plăcută. Când angajatorul tău te respinge, suprimă-ți furia. Este posibil ca argumentele tale să fie în capul lui și să fii adăugat în lunile următoare. Întrebați ce puteți face pentru a vedea o creștere a salariilor.

Încercați să repetați aplicația în fața unei oglinzi sau a unei persoane din familie sau prieteni. Vocea ta va fi mai încrezătoare în fața superiorului tău.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii