Cum să motivezi angajații?

Publicat: 27. 1. 2021

Cea mai importantă sarcină pentru angajatori este de a-și motiva angajații să se bucure de munca lor, să fie mulțumiți de poziția lor, să se simtă valorizați financiar și moral. Dacă angajatorul dorește să mențină o echipă de oameni în armonie și că mai ales credincioșii nu pleacă în condiții mai bune, trebuie să le creeze condiții optime. Banii nu sunt totul și, în calitate de lider, trebuie să arăți în primul rând angajaților că sunt indispensabili pentru tine și activitățile tale. Toți pașii pe care niciun angajator și șef nu ar trebui să-i neglijeze pot fi rezumați în câteva puncte.

1. Construiește relații și ai grijă de ele

Nu trebuie să petreceți weekendurile la munte cu angajații sau să ieșiți la o bere după muncă. Înseamnă să încercați să cunoașteți fiecare membru individual al echipei puțin mai aproape decât locul de muncă. În acest fel, este posibil să se evalueze rolul care se potrivește cel mai bine tuturor pentru a profita la maximum de potențialul lor în beneficiul companiei. Tot ce aveți nevoie este o întâlnire scurtă și într-un spirit prietenos pentru a discuta idei reciproce și a construi încredere unul cu celălalt.

2. Apreciază personalitățile

Una dintre greșelile obișnuite este lauda pentru o treabă bine făcută fără a aprecia caracterul unei persoane. Nu este un lucru rău, dar șeful ar trebui să anunțe oamenii că știe cine sunt și că nu acordă doar atenție spectacolelor pe care le interpretează.

3. Adresați-vă angajatului după nume

Această banală aparentă poate face minuni, deoarece angajatul simte că îl percepi ca pe o ființă umană și nu doar ca pe un angajat obișnuit.

4. Recompensează-ți echipa cu ceva special

Desigur, depinde de bugetul financiar, dar veți mulțumi angajații cu vouchere pentru prânzuri, echipa se va consolida, de exemplu, la bowling, sau va comanda o cutie de deserturi pentru cafea.

5. Observați progresul și vorbiți despre asta

Este ideal pentru întâlniri săptămânale regulate. Stând împreună și evaluând ceea ce a funcționat și ce nu a funcționat este bine pentru toată lumea. Luați întotdeauna ceva timp pentru a menționa persoanele care au făcut progrese semnificative recent. Tot ce trebuie să faceți este să menționați detaliile complete, iar angajații vor fi convinși că munca grea în companie este apreciată.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii