Cum să distingi ofertele de muncă serioase de cele neserioase?

Publicat: 30. 1. 2021

Căutați un loc de muncă nou sau vreți să câștigați un pic în plus, dar ofertele unor brigăzi vi se par cam îndoielnice? Crede-mă, nu crezi. În spatele ofertelor unor brigăzi „garantate”, unde câștigi foarte mulți bani, există adesea înșelători care vor doar să-ți extorce banii sau informațiile.

La ce să fii atent?

Primul aspect care nu are nicio legătură cu o ofertă serioasă este taxa de intrare, adică taxa de membru, sau orice altă taxă. Fie că este vorba despre material (plicuri pe care vei lipi ștampile, mărgele din care vei face rozarii etc.) sau orice altceva, și ți se va părea cel mai credibil, fii inteligent. În marea majoritate, nu veți primi nici materialul, nici răspunsul.

La fel și taxe sub formă de SMS-uri trimise pentru accesul la web, unde vi se promite un loc de muncă simplu sub forma citirii e-mailurilor și a clicurilor pe ele.

Un alt grup de anunțuri care par suspecte este vânzarea sau oferta de orice și numai un comision este oferit ca recompensă.

Astfel de oferte de locuri de muncă apar cel mai adesea în diferite grupuri axate pe brigăzi și venituri suplimentare pe rețelele de socializare, unde apare o tânără mulțumită cu bancnote în mână împreună cu reclama, dar informațiile nu sunt foarte specifice, doar o scurtă propoziție care trimite informații detaliate la „sz”. Pare credibil, nu-i așa? Cu toate acestea, majoritatea fotografiilor sunt descărcate de pe Internet, iar profilurile sunt false, cu excepția ofertei de produse cosmetice. Cu toate acestea, nu câștigi mult prin vânzarea produselor cosmetice.

Chiar le pasă de tine?

Cu toate acestea, motivul invitației la interviul de angajare poate să nu fie deloc legat de funcția oferită. Deoarece specialistul în resurse umane vă cunoaște profesia anterioară din CV-ul dvs., se întâmplă ca scopul interviului să fie de a afla de la dvs. informații despre angajatorul dvs. anterior, care sunt lipsite de etică și în pragul legii. Este foarte puțin probabil ca compania să vă ofere un loc de muncă.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii