Cum cunoști dacă îți va place noua muncă?

Publicat: 16. 1. 2021

Ai în sfârșit slujba visurilor tale? Aveți un loc de muncă chiar după colț și creșterea salarială promisă este mai mare decât media? Totuși, ești îngrijorat de modul în care te vor angaja angajații tăi actuali? Îți va plăcea acolo, te vei potrivi cu ei? Vei prinde ceva în timpul interviului, mai ales dacă treci prin viitorul tău loc de muncă. Dacă vedeți fotografii cu copii, flori și alte lucruri mici care decorează locul de muncă, aceasta indică o atmosferă relaxată. Atmosfera la locul de muncă și echipamentul spațiului de lucru vă vor spune multe, ascultați-vă intuiția. Puteți afla multe despre companie pe Internet și este ideal dacă cunoașteți unul dintre foștii sau actualii angajați, nu vă fie rușine să întrebați.

Aștepți interviul secretarei tale?

Simțiți-vă împrejurimile în timp ce așteptați. Secretara vorbește lejer cu colegii ei sau chiar cu tine? Ți-a oferit ea cafea sau ceva de băut? Cum a reacționat când a sunat sau a venit un superior? A rigidizat sau și-a schimbat mult tonul? Chiar și astfel de lucruri mici spun multe despre atmosfera din societate. Așteptarea angajării de către un HR sau un supraveghetor nu ar trebui să fie prea lungă.

Reacțiile viitorilor colegi

Cum au reacționat viitori colegi la tine? Te-au salutat, au zâmbit sau a existat o tăcere gravă la locul de muncă și nimeni nici măcar nu a fost torturat? Dacă există un râs de la locul de muncă care nu se oprește nici atunci când intrați, ați câștigat.

Atingând sau țipând

Atingerea la locul de muncă este uneori un lucru dificil, mai ales între un superior și un subordonat. Pe de altă parte, jalea oferită nu înseamnă că va fi prieten cu șeful imediat sau că îți va pierde respectul.

Închid ușa biroului?

Ușa biroului este deschisă sau închisă? Poate suna meschin, dar bătând la ușă și așteptând permisiunea de intrare te pune într-o poziție inferioară. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că există o atmosferă tensionată la locul de muncă.

Nu vă fie frică să întrebați

Dacă aveți întrebări despre modul în care lucrează angajații, nu vă fie teamă să întrebați un HR sau un supervizor. Întrebați-i cum le place în companie și dacă așteaptă cu nerăbdare să lucreze și de ce.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii