Cum să lucreazi de-acasă când îți îngrijești copii

Publicat: 7. 1. 2021

Ai o casă plină, cel mai tânăr plânge, copilul tău este plictisit și tu și partenerul tău aveți o mulțime de muncă care nu va aștepta? Munca de acasă poate fi o adevărată provocare. Dacă nu aveți grijă și dacă părinții în vârstă sunt îngrijorați de propria sănătate și nu o acceptă, există modalități prin care să lucrați de acasă să se potrivească întregii familii.

Creați un program zilnic

Dacă locuiți cu partenerul dvs., care poate fi și acasă, vă aflați într-o poziție mai ușoară de a vă împărtăși timpul în mod echitabil între muncă și îngrijirea copiilor. Din cauza crizei coronavirusului, mulți angajatori au realizat că îngrijirea copiilor nu va fi posibilă și că angajații trebuie să fie puțin mai flexibili dacă au copii. Pentru unul dintre voi, poate fi o idee bună să începeți să lucrați de la 6:00 la 14:00 și pentru celălalt de la 11:00 la 19:00 (dacă este bine cu angajatorul dvs.), cu o pauză de masă. Copiii tăi vor trebui să se distreze doar câteva ore pe zi. De asemenea, puteți programa întâlniri și apeluri telefonice până când știți că nu veți fi deranjați de colegii „noi mici”. În acest timp, puteți pregăti sarcini școlare pentru copiii mai mari, îi puteți pune la film, îi puteți face să facă temele, să aibă timp să facă un pui de somn, să se joace și chiar arte și meserii dacă vă simțiți "curajos".

Pentru a-l face să funcționeze singur

Dacă sunteți pe cont propriu, încercați să faceți cât mai multe pauze în timpul zilei pentru a vă asigura că copiii dvs. sunt OK. Acordați-le atenția, chiar dacă sunt doar cinci minute aici. Dacă te asiguri că micuții tăi au ceva de care se bucură, îți va fi mai ușor să te concentrezi pe munca ta.

Trezeste-te devreme

Sună logic, cu cât te trezești mai devreme în fața copiilor tăi, cu atât ai timp de lucru mai netulburat. Este bine să folosiți aceste ceasuri neperturbate pentru acele sarcini care necesită ceva mai multă energie și concentrare. Lăsați sarcini mai simple pentru momentele în care copiii dvs. vor fi mai distrășiți


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii