Cum să reduci stresul în muncă?

Publicat: 20. 1. 2021

Unul dintre cei mai mari dușmani ai productivității la locul de muncă este stresul. Dacă vrem să o gestionăm sau să o evităm, trebuie să realizăm mai multe lucruri.

Cauzele stresului la locul de muncă

Pot exista mai multe cauze ale stresului la locul de muncă. Unele sunt personale, altele sunt direct legate de muncă. Acum ne vom concentra asupra acelor cauze ale muncii. Cele mai frecvente dintre acestea includ o cantitate mare de muncă, termene care trebuie îndeplinite, cereri excesive din partea clienților pretențioși, relații slabe la locul de muncă, condiții de muncă neplăcute sau nepotrivite, reguli solicitante la locul de muncă sau călătorii lungi la și de la locul de muncă.

Se poate preveni stresul?

Nu întotdeauna evităm toți factorii care provoacă stres. Unii factori pot fi influențați, alții nu. Dar ce putem face pentru a face cât mai puține situații stresante la locul de muncă?

Cel mai important lucru este probabil planificarea și stabilirea priorităților. Este ideal dacă puteți planifica o zi de lucru. Creați o listă de sarcini pentru fiecare zi. Puneți întotdeauna cele mai importante activități care trebuie făcute într-o zi dată, în primul rând. Nu uitați să includeți în listă momente scurte de relaxare care nu au nicio legătură cu munca. Creierul nostru nu este construit pentru sarcini lungi și trebuie oprit pentru o vreme. Dacă este posibil, mergeți la aer proaspăt și nu vă gândiți la nimic. Majoritatea dintre noi avem concepția greșită că vom face mai multă muncă dacă lucrăm fără odihnă. Opusul este adevărat. Dacă nu vă odihniți corpul, acesta va intra în grevă în curând și munca dvs. va înceta să funcționeze bine.

Mediul de lucru are, de asemenea, o mare influență asupra nivelului de stres, încercați să îl aranjați astfel încât să vă simțiți bine și confortabil. Încercați să vă gândiți la modurile în care încercați să faceți față presiunii timpului, dacă ceva ar putea fi făcut diferit. Dacă sunteți stresat de reguli, încercați să le tratați sau întoarceți-le în propriul dvs. avantaj. În timpul zilei, includeți alimente cu un conținut scăzut de zahăr și bogat în proteine.Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii