Cum să te îmbraci la un interviu de muncă? Prima impresie contează!

Publicat: 28. 1. 2021
Cum să te îmbraci la un interviu de muncă? Prima impresie contează!

Aștepți un interviu de angajare? Este important să fim atenți la prima impresie a unor astfel de evenimente, iar acest lucru se aplică nu numai potențialilor angajați, ci și angajatorilor. Rețineți că vă reprezentați nu numai cunoștințele, ci și aspectul. Dacă nu aveți informații despre cum să vă îmbrăcați în companie, alegeți o variantă mai formală de îmbrăcăminte pentru interviu.

Bărbați

Pentru bărbați, un costum de mers, o cămașă de o singură culoare, dacă aleg o cravată, în culori mai puțin pronunțate, și pantofii cu șiret sunt ideali.

Costum

Costumul ar trebui să se potrivească perfect. Nu este nevoie să aveți un costum festiv, idealul este simplu, fără modele, în culori conservatoare (negru, gri, albastru). O cămașă este potrivită pentru un costum. Culoarea căreia ar trebui să se potrivească cu culoarea costumului. Universalul este alb sau albastru deschis.

Accesorii

Cele mai frecvente accesorii sunt o cravată și o curea. O cravată nu este o parte necesară a unui costum, dar cu o cravată vei face o impresie mai profesională. Dacă îl alegeți, alegeți culori mai puțin pronunțate. Acordați atenție și tiparelor. Un alt accesoriu este o centură care ar trebui, cel puțin parțial, să se potrivească pantofilor.

Încălțăminte și șosete

Șosetele trebuie să fie lungi, părțile expuse ale picioarelor nu trebuie să fie vizibile când stați. Alegeți o variantă de o singură culoare care să se potrivească cu culoarea pantalonilor sau a pantofilor. Pantofii trebuie să fie curați, ceea ce este o chestiune firească și ar trebui să se potrivească costumului.

femei

Pentru femei, un costum într-o culoare universală este ideal, inclusiv negru, albastru, somon sau burgund. Asortați bluza sau cămașa cu un decolteu decent, pompe și nailon la costum.

Costum

Costumul discret din două piese reprezintă perfect figura feminină, atenție la potrivirea strânsă. Combinațiile de culori nu prea extravagante sunt potrivite, nu numai în culori, ci și în modele sau materiale. Dacă alegeți un costum cu fustă, lungimea acestuia ar trebui să ajungă până la genunchi. Nylonii sunt ideali într-o singură culoare și într-o culoare a corpului.

În costum

Alegerea ideală este o bluză, blaturile translucide și decolteurile adânci nu sunt potrivite.

Accesorii

Pompele nu trebuie să aibă tocuri prea înalte sau o platformă, pantofi ideal închise. Dacă purtați bijuterii, evitați lovirea pieselor și ajungeți la ceva decent. Printre accesoriile pe care le poartă fiecare femeie se numără și o geantă de mână. Nu ar trebui să fie prea strălucitoare. De asemenea, evitați gențile de călătorie.Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii