Cine este mai productiv în muncă: femeile sau bărbații?

Publicat: 20. 1. 2021
Cine este mai productiv în muncă: femeile sau bărbații?

Ce rol joacă genul la locul de muncă în ceea ce privește productivitatea, orele lucrate și stilurile de comunicare? Merg la aceleași întâlniri, au aceiași colegi, se străduiesc pentru aceeași promovare. Deci, de ce perspectivele și experiențele lor sunt atât de diferite?

Aceeași muncă, abordare diferită

Bărbații și femeile lucrează cot la cot, rezolvând aceleași probleme de afaceri, stând în aceleași întâlniri și mergând pe aceleași coridoare. În toată lumea, găsirea unui loc de muncă este mult mai greu pentru femei decât pentru bărbați. Dacă femeile sunt angajate, acestea tind să lucreze în locuri de muncă de calitate scăzută și în condiții mai proaste, iar situația este puțin probabil să se îmbunătățească în viitorul apropiat.

Abordare de lucru

Bărbații și femeile au abordări diferite în ceea ce privește munca. Bărbații tind să vină la muncă pentru a câștiga, pentru a se reîncărca. Este o competiție pentru ei. Dacă nu-l ajuți să câștige, atunci ești un dușman sau un trișor banal. Bărbații învață repede să fie câștigători de pâine. Se așteaptă să funcționeze. Bărbații tind să caute în permanență o poziție mai impresionantă, un prestigiu și un succes profesional. La urma urmei, aceasta este ceea ce indică o persoană reală (sau cam așa a fost crescută). Împiedicarea femeilor de a-și atinge obiectivele de carieră este faptul că femeile nu au tendința de a se gândi la ele însele ca la întreținători, ca la cineva care trebuie să lucreze. Multe femei au fost crescute să creadă că, atunci când vor crește, vor face parte din familie. Este posibil să nu trebuiască să lucreze și, dacă lucrează, venitul lor va fi secundar venitului partenerului lor. Dacă lucrează, își vor părăsi regulat slujbele pe măsură ce își cresc copiii. Pentru multe femei, munca este un loc pentru a construi prietenii, relații și a fi în societate. Acum nu de asta lucrează femeile. Nu spunem: „Am nevoie de un nou prieten. Cred că voi lucra.” Este o abordare a muncii femeilor. Este „Ei bine, dacă trebuie să lucrez, aș putea să profitez din plin și să mă bucur de oameni Lucrez cu, poate chiar întâlnesc un prieten nou. "Majoritatea femeilor lucrează pentru a plăti facturile, fac o treabă bună, cunosc oameni noi și își îmbunătățesc viața.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii