Suferi de „boala submarină“ la servici? Știm ce să faci cu ea

Publicat: 26. 1. 2021

Ești enervat de creionul care dă clic constant de la biroul următor din birou? Un coleg care fluieră constant te înnebunește literalmente? Alergia socială - boala submarină laică - este destul de frecventă în fiecare grup mic. Nu numai cu colegii, ci cu un partener sau colegi de cameră, începeți să intrați în conflicte inutile, începeți să vă deranjați lucruri mici pe care nu le-ați observat înainte. Unele ciocniri duc la agresiuni inutile sau chiar la violență. Omul doar „te urcă pe gât”. Nu contează dacă lucrați într-un birou, într-o hală de producție, într-un depozit sau într-un magazin.

Îți place meseria ta?

Dacă sunteți mulțumit de slujba dvs., vă înțelegeți în situații normale cu colegii și superiorii și vă iubiți slujba, ar trebui să vă gestionați fobia. Aflați dacă este necesar să pierdeți un loc de muncă bun doar din cauza „submarinului”. Nu-l lăsa să strice acolo unde îți place. Tulburările psihiatrice apar și la unii indivizi care se lasă purtați de aversiune. Este inutil să aflăm cine este vinovat. Nu există vinovat. Nu știi niciodată cine are un „submarin” pe tine.

Fa o schimbare

Încearcă să schimbi ceva. Nu trebuie să fie o schimbare mare sau radicală, ci doar un lucru mic. Uneori este suficient să schimbi ceva la birou, un loc de muncă nou sau idei noi. Noile activități care vor angaja întreaga echipă pot aduce o adiere proaspătă în atmosfera înăbușitoare.

Ia o pauză de la tine

Cel mai bun mod de a vă ajuta să scăpați de fobia socială este să luați o pauză de la colegi. A nu-i vedea, a nu se asocia cu ei, a nu fi în contact cu ei. Aveți un weekend prelungit, luați câteva zile libere și relaxați-vă. La locul de muncă, încearcă să comunici cât mai puțin posibil cu un coleg cu care te simți fobic. Folosiți e-mailuri de serviciu sau alt coleg ca intermediar.

Fii reatribuit

Dacă odihna sau vacanța nu ajută, încercați să-i cereți supraveghetorului să se mute la un alt loc de muncă. Încercați să vă deplasați la celălalt capăt al biroului sau la celălalt capăt al liniei de producție. Uneori chiar și câțiva metri sunt suficienți pentru a scăpa de aversiunea ta.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii