Vrei să călătorești și să munceți în același timp? Lasă-te inspirat de nomazii digitali

Publicat: 1. 2. 2021

Vrei să descoperi lumea, dar nu ai fondurile necesare pentru a face acest lucru? Lucrați tot anul pentru a descoperi frumusețile lumii, cel puțin în vacanță. Datorită tehnologiei moderne, vă puteți îndeplini călătoriile pe tot parcursul anului și puteți lucra la călătoriile dvs. Oamenii care au optat pentru acest stil de viață sunt numiți nomazi digitali, iar numărul lor crește în rândul cetățenilor.

Cu ce se hrănește nomada digitală?

Există o mulțime de sarcini care pot fi realizate de la distanță. Dacă doriți să deveniți un nomad digital, trebuie să cunoașteți o activitate care are nevoie doar de laptopul dvs. și poate fi trimisă pe internet - IT și programare (sunt considerați fondatorii nomadismului digital), marketing, redactare (scrierea articolelor, SEO , etichete), fotografie și grafică, predare (profesorii prin Skype nu sunt nimic special astăzi) și un asistent virtual (puteți planifica întâlniri sau puteți pregăti materiale de pe plajă).

Nu este posibil fără autodisciplina

Poate suna ca o slujbă de vis, dar trebuie să vă gândiți la o îndepărtare îndelungată de toți cei dragi, pe de altă parte, există familii întregi de nomazi digitali care călătoresc împreună. Contează pe faptul că nu vei prinde internetul în toate părțile Pământului. A crede că poți trăi peste tot este, de asemenea, o idee naivă. Prin urmare, asigurați-vă că desfășurarea de lucru nu vă permite să vedeți marea doar de la fereastră.

Mulți oameni trebuie, de asemenea, să aibă un șef peste ei fizic, altfel în timp vor evita munca și o vor amâna. Vă poate ajuta să setați un timp de lucru fix pentru dvs. și să nu căutați scuze pentru a-l amâna până mai târziu.

Una dintre posibilitățile pe care nomazii digitali le folosesc adesea, că lucrează pe drum doar o jumătate de an, fug de obicei de căldură și soare în timpul iernii și se întorc pentru vară.

Nomadismul digital nu este doar pentru tineri

Deși poate părea că nomadismul digital este destinat mai mult lucrătorilor mai tineri, există tot mai mulți nomazi digitali la o vârstă înaintată, când copiii nu mai au nevoie de ei și își pot începe să-și împlinească visele.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii