Randamentele de muncă scăzute pot fi produse de un defect de adaptare

Publicat: 29. 1. 2021

Stresul este o reacție psihologică și fizică normală la situații pozitive sau negative din viața ta, cum ar fi un nou loc de muncă sau moartea unei persoane dragi. Stresul singur nu este neobișnuit sau rău. Ceea ce contează este modul în care vă confruntați cu stresul.

Cum se face diferența dintre stres și tulburarea de ajustare?

Dacă aveți dificultăți de adaptare la o schimbare stresantă și aveți o rutină zilnică dificilă pentru mai mult de un timp scurt, puteți dezvolta o tulburare de ajustare. Tulburarea de adaptare este un tip de boală mentală legată de stres care vă poate afecta sentimentele, gândurile și comportamentele, nu doar la locul de muncă. Cu toate acestea, performanța la locul de muncă este adesea printre primele simptome ale unei tulburări de ajustare.

Semne și simptome ale tulburării de ajustare

  • Anxietate
  • Performanță proastă la școală sau la muncă
  • Probleme de relație
  • Tristeţe
  • Gânduri de sinucidere
  • Îmi face griji
  • Probleme de somn

Dacă vă confruntați cu o situație stresantă din viața dvs., încercați măsuri de auto-ajutor, cum ar fi conversația cu familia sau prietenii îngrijitori, practicarea yoga sau meditație, exerciții fizice regulate, evitarea alcoolului și a drogurilor. Dacă aceste tehnici nu vă ajută și vă simțiți încă dificil să faceți față problemelor obișnuite, consultați un specialist.


Găsește timp pentru tine între familie și muncă

1. Faceți o listă pentru a da prioritate la ceea ce este important. În general, majoritatea oamenilor pot rezolva doar un anumit număr de probleme în fiecare zi. Dați prioritate listei dvs. în funcție de importanță pentru a finaliza cele mai importante sarcini.

2. Evitați multitasking-ul. Concentrați-vă pe finalizarea lucrării. Dacă încercați multitasking-ul, poate dura mult mai mult pentru finalizarea proiectului.

3. Ai grijă de tine. Încercați să dormiți suficient, faceți mișcare regulată și mâncați o dietă sănătoasă. Încearcă să dormi șapte până la nouă ore în fiecare noapte.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii