Debaraseză-te de obiceiurile greșite de alimentație la muncă

Publicat: 10. 1. 2021

O schimbare a mediului de muncă și a obiceiurilor vă poate ajuta pe calea către o sănătate mai bună? Cercetările spun că da. Simți vreodată că locul tău de muncă a conspirat împotriva ta și a încercat să mănânci mai sănătos? Poate că da, și crede-mă, nu ești singur în asta. Adulții petrec în medie 8,5 ore pe zi la muncă și activități legate de muncă. Și tot mai mulți dintre acești lucrători sunt supraponderali sau obezi. În același timp, sunt suficiente doar câteva modificări simple și nu numai că vei scăpa de kilogramele în exces, ci și oboseala sau iritabilitatea.

Aruncați castronul cu dulciuri Castronul cu dulciuri

înlocuiți cu un castron de fructe. Se pare că simpla mutare a bomboanelor de pe masă sau plasarea lor într-un sertar va reduce semnificativ consumul de dulciuri. Dimpotrivă, un castron de fructe bine plasat susține pofta de mâncare sănătoasă.

Feriți-vă de distribuitoarele automate Distribuitoarele automate

în mare măsură, oferă mese ușoare cu un conținut ridicat de zahăr, sare și calorii și valoare nutritivă redusă. Când ți-e foame după-amiază, înconjoară mașina într-un arc mare.

Planificați-vă masa

Aducerea alimentelor sănătoase de acasă va preveni multe tentații. Pregătiți muesli sau nuci în sertarul de la masă. Gustările răcite pot include iaurt, legume crude, fructe proaspete - toate alternative mai sănătoase la „bunătățile” colegilor dvs. de muncă.

Nu mai mânca singur la masa ta

Din ce în ce mai mulți oameni își mănâncă singuri prânzul. Consumul cu colegii de muncă poate îmbunătăți relațiile la locul de muncă și performanța generală a muncii - reciproc avantajoase. O altă alternativă? Ieșiți la plimbare. Vă va lăsa mai puțin timp să consumați porții mari.

Nu uitați să beți

Chiar și o deshidratare ușoară vă poate afecta negativ memoria și vă poate crește anxietatea și oboseala, pregătind terenul atât pentru performanțe reduse de lucru, cât și pentru „ceva de gust”. Aveți întotdeauna o sticlă de apă la îndemână, astfel încât să puteți bea toată ziua. Consumul de apă în loc de limonadă îndulcită vă va economisi aproximativ 240 de calorii.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii