Munca în schimburi: Cum să îmbunătățești somnul în timpul zilei

Publicat: 17. 1. 2021
Munca în schimburi: Cum să îmbunătățești somnul în timpul zilei

După criza coronavirusului, totul revine la viața normală, inclusiv deschiderea locurilor de muncă. Nu numai producătorii de mașini sunt cunoscuți pentru că lucrează în trei schimburi, uneori funcționare continuă. Tura de noapte este foarte solicitantă pentru mulți oameni. Oboseala mentală și fizică este adesea cauzată de un somn sărac și insuficient în timpul zilei. Este firesc ca omenirea să doarmă noaptea și să fie trează în timpul zilei și uneori este dificil să înșeli bioritmul uman.

Ce trebuie făcut pentru a promova un somn mai bun în timpul zilei?

? Evitați stimulentele înainte de a merge la culcare . Dacă lucrați noaptea și trebuie să dormiți de dimineață până după-amiază, încercați să evitați cofeina și băuturile energizante după prima parte a schimbului.

• Evitați luminile . Poate fi mai dificil să adormi după expunerea la lumină. Luați-vă ochelarii de soare în drum spre casă din tura de noapte. Evitați utilizarea prelungită a ecranelor care emit lumină la culcare. Reduceți lumina ambientală realizând jaluzele „zi și noapte” sau perdele foarte întunecate pe ferestre. Poartă o mască de noapte.

? Creați un mediu liniștit. Eliminați zgomotul oprind aparatele electronice. Roagă-i pe ceilalți din casa ta să fie cât mai liniștiți. Obțineți dopuri pentru urechi.

? Trage un pui de somn înainte de tura de noapte. A face un pui de somn înainte de muncă vă poate ajuta să vă achitați datoria de somn.

? Nu consumați alimente grele. Preferați mese ușoare și fructe în timpul schimbului de noapte. Zaharurile din fructe îți dau energie, dar nu afectează somnul în timpul zilei.

? Optează pentru un stil de viață sănătos. Includeți activitate fizică în activitățile dvs. zilnice. Programați-l când vă treziți și nu înainte de a vă culca. Nu beți nicotină sau alcool la culcare. Încercați exerciții simple de întindere imediat după trezire. Un salut yoga de 20 de minute la soare vă va agita sângele și vă va întinde mușchii rigizi. Mai ales atunci când efectuați o mișcare unilaterală, corpul dvs. va primi întinderea.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii