Satisfacția la muncă: Încearcă să o mărești și să găsești un mod, de a o îmbunătăți

Publicat: 28. 1. 2021
Satisfacția la muncă: Încearcă să o mărești și să găsești un mod, de a o îmbunătăți

Ai descoperit că ți-e frică să începi săptămâna de lucru? Sau doriți ca ziua de lucru să dispară? Ești deja otrăvit de munca ta? Este posibil să vă simțiți incapabil să schimbați pur și simplu slujba. Luați în considerare modalități de a îmbunătăți satisfacția la locul de muncă, schimbându-vă părerea cu privire la munca dvs.

Sfaturi pentru a avea un loc de muncă mai bun

• Înțelegeți importanța muncii dvs. Gândiți-vă la modul în care tot ceea ce faceți îi ajută pe ceilalți sau contribuie la societate. A percepe valoarea muncii tale poate crește satisfacția ta la locul de muncă.

? Ajută-i pe alții la locul de muncă. Eforturile suplimentare pentru a ajuta clienții sau colegii de muncă vă pot face munca mai semnificativă și crește satisfacția la locul de muncă. Gândiți-vă la preluarea unui nou proiect pentru un client sau o poziție de conducere.

? Schimbați sarcinile. Dacă este posibil, încercați să vă concentrați asupra părților din munca dvs. pe care le considerați cele mai importante. Întrebați-l pe supraveghetorul dvs. dacă puteți finaliza instruiri suplimentare sau sarcini de testare. Dacă compania dvs. lansează un nou proiect, oferiți-vă voluntar pentru a vă alătura echipei.

? Colaborați cu colegi respectați. Petrecerea timpului cu colegii de muncă „enervanți” vă poate reduce satisfacția la locul de muncă. Dacă puteți petrece timp cu colegi pozitivi, vă puteți reînvia.

? Ai grijă de tine. Comportamentele care vă susțin sănătatea fizică - cum ar fi exercițiile fizice, o dietă sănătoasă și gestionarea stresului - vă pot ajuta să vă simțiți pozitivi la locul de muncă și să vă sporiți satisfacția la locul de muncă.

? Fii recunoscător. Recunoștința vă poate ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce este pozitiv pentru munca dvs. Întrebați-vă: „Pentru ce sunt recunoscător la locul de muncă astăzi?” Dacă luați prânzul doar cu un coleg prietenos, acesta ar putea fi răspunsul.

? Căutați pozitivul în toate. Găsirea unui avantaj într-o situație negativă vă poate ajuta. Concentrați-vă pe potențiale beneficii, cum ar fi salarii mai mari sau mai multe oportunități.

? Investiți în hobby-urile voastre. Uneori munca este doar un mijloc de a te bucura de lucrurile de care te bucuri. Concentrați-vă energia asupra activității de după muncă și recompensați-vă cu un cadou


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii