De ce angajatorii nu răspund întotdeauna după interviurile de angajare?

Publicat: 19. 2. 2021
De ce angajatorii nu răspund întotdeauna după interviurile de angajare?

Ai avut un interviu minunat pentru slujba pe care ți-o dorești cu adevărat. Răspunsurile dvs. au fost adecvate, testul dvs. a mers bine, dar viitorul șef nu a răspuns? Oricât de frustrant poate fi, el nu primește răspunsuri des după un interviu. Există multe motive pentru care angajatorul dvs. nu vă va contacta după un interviu. Și, deși cele mai multe dintre motivele pentru care nu obțineți un răspuns după un interviu sunt legate de angajator, s-ar putea să fiți surprins să descoperiți că există câteva lucruri pe care le puteți face care fac ca angajatorul să fie mai puțin probabil să audă de la dvs.

Nu răspunde după interviu? Lucruri de luat în considerare

Este greu să fii angajat, dar uneori există câteva motive legitime pentru care nu ai răspuns.

Pandemic

În prezent, o pandemie este o explicație foarte rezonabilă pentru motivul pentru care un angajator poate dura atât de mult timp pentru a răspunde după un interviu. Șomajul rămâne ridicat și există șanse mari ca echipa de recrutare să primească mult mai multe cereri decât de obicei. Acest lucru înseamnă că managerul de recrutare petrece mai mult timp decât de obicei sortând CV-urile persoanelor care sunt bine calificate, supra-calificate și sub-calificate.

Ei sunt ocupați

Un potențial angajator poate încerca nu numai să ocupe postul pentru care aplicați, ci și alții - în același timp. Deci, are sens că ar putea fi prea ocupați pentru a reveni la candidați. Și, deși acest lucru nu pare a fi adevăratul motiv, a fi copleșit de revizuirea cererilor de locuri de muncă, programarea interviurilor și examinarea candidaților poate fi adesea motivul real pentru care nu veți obține un răspuns după un interviu.

Lucrurile s-au schimbat

Există posibilitatea ca societatea să fi suferit mai multe modificări majore și să nu mai aibă bugetul pentru a vă angaja. Sau au decis să ocupe postul cu un candidat intern. De asemenea, este posibil ca compania să aibă recrutări înghețate sau să fie în curs de restructurare. Un alt lucru de reținut este că funcția nu poate fi ocupată imediat sau este posibil ca un anumit aspect al lucrării să se fi schimbat, iar conducerea lucrează la noi specificități ale rolului. În orice caz, angajatorul are mai mult timp pentru a trece prin procesul de angajare și în cele din urmă vă poate contacta.Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii