Ce să nu faci înainte de un interviu de angajare dacă vrei să reușești

Publicat: 27. 2. 2021
Ce să nu faci înainte de un interviu de angajare dacă vrei să reușești

Unii experți spun că avem nevoie doar de 1/10 din secundă pentru a impresiona pe cineva. Este o perioadă ridicol de scurtă pentru a face o impresie bună asupra unui viitor angajator. Cu toate acestea, vă puteți pregăti pentru interviu în avans, astfel încât să arătați grozav în această zi importantă și să știți cum să vă prezentați în cea mai bună lumină posibilă.

Fii atent la alegerea unui parfum

Cercetătorii spun că 30% dintre oameni urăsc mirosurile puternice și nu contează dacă este mirosul parfumurilor franceze scumpe, al țigărilor ieftine sau al transpirației. Persoanele foarte sensibile pot avea chiar dureri de cap, se simt rău și au ochii arși în ochi. Ce se întâmplă dacă viitorul tău angajator este unul dintre acești oameni? De ce să riști? Pentru a evita sperierea altor persoane cu parfumul dvs., ar trebui să faceți câteva lucruri simple:

• Nu utilizați în același timp parfumuri și creme cu miros puternic. Neadecvarea mirosurilor poate îmbolnăvi oamenii.

• Dacă v-ați stropit un parfum pe voi înșivă și există o pată umedă pe piele, înseamnă că vă îmbrăcați prea mult și oamenii din jur vor avea de suferit.

• Nu mâncați alimente puternice precum ton, ouă fierte sau ceapă înainte de interviu.

Mă uit la televizor cu o seară înainte

Astăzi, este greu să ne imaginăm viața fără smartphone-uri sau laptopuri, dar este mai bine să uităm de ele înainte de un interviu de angajare. Acest lucru se datorează luminii albastre emise de ecranul dispozitivului dvs. Recent, medicii au descoperit că lumina de pe dispozitiv are un efect negativ asupra vederii, provocând insomnie și, în cazuri rare, chiar depresie. O persoană care are cearcăne sub ochi din cauza lipsei de somn nu poate face o impresie bună. Lipsa somnului vă va încetini procesul de gândire și nu veți putea răspunde corect și rapid la întrebări.

Discutați subiecte personale și spuneți povestea vieții voastre

Recrutorii cu experiență recomandă să fie prietenoși, dar nu foarte prietenoși. Nu vorbiți despre aventurile dvs. din weekend, despre greșelile din trecut, despre rude sau despre afișarea fotografiilor copiilor sau animalelor de companie. Nu poți ști cum va reacționa un angajator la poveștile tale (poate chiar amuzante) - dacă nu le plac pisicile? Este mai bine să vă concentrați asupra calităților dvs. profesionale și să lăsați toate lucrurile personale prietenilor dvs.

Folosește un cuvânt care te face cel mai slab candidat

Mulți oameni știu că nu ar trebui să spună în continuare „scuze” pentru că arată slabi și nesiguri în ochii altora. Dar mai există încă un cuvânt care vă scade statutul social. Cuvântul „numai” oferă toate beneficiile persoanei cu care vorbiți. Fraze precum „Am vrut doar să întreb” sau „Am vrut doar să clarific” te fac să pară că te scuzi pentru ceva, chiar dacă nu ai făcut nimic greșit.
Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii