Avantajele orelor de lucru gratuite

Publicat: 3. 3. 2021

Angajatorii oferă tot mai multe ore de lucru gratuite:

Care sunt beneficiile sale?

În ultimii ani, termenul de lucru flexibil a fost folosit în legătură cu timpul de lucru. Cu toate acestea, Codul muncii nu cunoaște acest concept, deoarece este corect programul de lucru flexibil. Dacă angajatorul și natura muncii permit acest formular, angajatul poate alege începutul și sfârșitul programului de lucru în perioadele de timp stabilite de angajator. Perioada de timp în care un angajat este obligat să se afle la locul de muncă se numește program de lucru de bază. Începutul și sfârșitul programului de lucru de bază sunt stabilite de angajator.

Lucru de acasă

Această formă de muncă câștigă teren. Are specificul său și unul dintre ele este că programul de lucru nu este comandat de angajator, ci de angajat însuși. El are posibilitatea de a programa programul de lucru în funcție de nevoile sale, de a determina începutul și sfârșitul programului de lucru, pauzele la locul de muncă și altele asemenea. Cu toate acestea, aceste avantaje sunt asociate cu o cerere mai mare de autodisciplină și capacitatea de a organiza munca independent. Avantajul este, de asemenea, că angajatul își poate folosi bioritmul intern mai eficient. Cu toate acestea, nu există un program ideal de timp de lucru atunci când lucrați de acasă. Întotdeauna este necesar ca angajatul să își programeze programul de lucru nu numai în funcție de nevoile sale, ci și în funcție de nevoile angajatorului.

Tot mai mulți tineri își folosesc timpul liber

Programul de lucru flexibil este cel mai frecvent benefic după bonurile de masă, cu care unele companii își recompensează angajații. Aproape fiecare al treilea angajat cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani îl folosește deja. Nu este obișnuit ca tinerii să înceapă să lucreze între opt și patru când încep să lucreze pentru prima dată imediat după școală. Companiile percep această problemă și permit nu numai tinerilor să își programeze munca în funcție de propriile nevoi. Angajatorul ar trebui să informeze angajatul când este necesar ca acesta să fie disponibil.

Program de lucru flexibil

Avantajul este că cineva poate avea grijă de lucruri la birou, poate merge la un medic sau poate dedica cel puțin puțin timp familiei sau hobby-urilor în fiecare zi. Cu toate acestea, introducerea orelor de lucru flexibile nu este posibilă în fiecare loc de muncă. Acest lucru este împiedicat de continuitatea proceselor de producție, furnizarea de servicii către public și altele asemenea. În astfel de companii, regimul flexibil al timpului de lucru poate fi utilizat doar de unii angajați, cum ar fi cei care lucrează în analiza datelor, centru de dezvoltare etc.


Munci.ro - oferte de muncă
Munci.ro
împreună formăm piața muncii